Nieuws

Stem jij op ons Rabobank project?

by Heleen op
woensdag 22 maart 2017 19:46
Wij hebben als vereniging ook een project ingediend! Stem je op ons? Jouw stem is geld waard! Laat jij ons project bloeien?
Rabobank West Betuwe stelt een deel van haar winst beschikbaar voor het fonds ‘Een aandeel in de Betuwe’. Met dit fonds vloeit een gedeelte van de winst van de bank terug naar de lokale gemeenschap. Verenigingen en stichtingen konden afgelopen periode hiervoor één project indienen.

Leden actief bij Ride en Run in Ermelo!

by Heleen op
woensdag 2 november 2016 19:47
Eind oktober vond de tweede editie van de Ride en Run plaats in Ermelo. Tijdens dit weekend hebben ruiters, hardlopers en mountainbikers de gelegenheid een route af te leggen van 5,10, 20 of 40 km.

PSV De Lekzoomruiters stelt nieuwe voorzitter voor

by Heleen op
vrijdag 15 juli 2016 17:05
Het bestuur van rij- en menvereniging PSV De Lekzoomruiters (Culemborg) is blij aan te kunnen kondigen dat de vereniging aanvulling krijgt op het huidige bestuur: Wim van Dommelen wordt de nieuwe voorzitter. Wim, 64 jaar en woonachtig in de plaats waar de vereniging ook gevestigd is, is al bijna zijn hele leven lang druk in de paarden. Wim vertelt: 'de omgang met paarden zat bij ons in de familie. Via mijn overgrootvader kwam ik er daarom, op jonge leeftijd, al mee in aanraking. Hij werkte en fokte met paarden. Ook deed mijn opa aan wedstrijdsport (mennen) waar hij  hele goede resultaten behaalde. Regelmatig mocht ik bij opa op de bok een ereronde rijden.'

Anais wint met showbink

by Heleen op
woensdag 16 maart 2016 09:04
Anaïs de Bondt uit Culemborg maakte een geweldige indruk op de jury met haar Super Wheemhoeve’s Marko. In de klasse B/C zetten de regerend Utrechtse kampioene en de goedgekeurde Welsh-hengst een hele goede proef neer, die met glans een gouden medaille opleverde.

Anais de Bondt blijft winnen!

by Heleen op
zondag 28 februari 2016 11:19
Zondag deed de Anaïs de Bondt mee aan de dressuurwedstrijd bij hippisch centrum De Lappenheide in Acquoy. De Culemborgse amazone zadelde voor de gelegenheid haar Super Marko en deze C-pony deed zijn naam eer aan door een hele nette B-proef te laten zien. Hiermee werd het duo eerste met 199 punten, twee winstpunten tegelijk dus. Anaïs leidt thuis verschillende pony's op in zowel springen als dressuur.

Paardensport: Anaïs de Bondt dubbel kampioen

by Heleen op
donderdag 4 februari 2016 12:02
In het hele land vonden zaterdag provinciale kampioenschappen plaats, ondermeer om de Utrechtse en Gelderse dressuurtitels. Anaïs de Bondt wist bij Stal Groenendaal in Bunschoten met twee pony's een titel te veroveren. In het zadel van Super Wheemhoeve's Marko zette ze de klasse B/C op naam met maar liefst 406 punten.

Twee keer oranje voor Christina Brouwer

by Heleen op
woensdag 18 november 2015 11:36
Zaterdag 14 november vond bij hippisch centrum De Lingebrug een dressuurwedstrijd plaats, voor de klassen Z1 tot en met het ZZ-Licht gold deze wedstrijd tevens als selectiewedstrijd voor de Gelderse indoorkampioenschappen.

Sterke ritten voor Iris de Hartog en Diana den Hartog

by Heleen op
donderdag 12 november 2015 14:19
Kring Rivierengebied is weer in de ban van de selectiewedstrijden. De meeste ruiters vinden het een eer om voor hun kring uit te mogen komen op het Gelders kampioenschap en doen er dan ook alles aan om zich ervoor te plaatsen. Zaterdag vond een selectiewedstrijd plaats bij hippisch centrum de Lappenheide in Acquoy. Hier reed een tweetal ponyamazones uit Culemborg zich in de kijker. Van PSV de Lekzoomruiters deed op deze locatie ook Iris de Hartog mee met Mystery. In de klasse voor beginnende wedstrijdruiters; B stuurde ze haar pony twee keer naar het oranje lint met 193 en 190 punten.

Goede prestaties op Jubileumconcours Culemborg

by Heleen op
donderdag 20 augustus 2015 14:03
danks de matige weersvoorspellingen konden afgelopen weekend de meeste deelnemers aan het jubileumconcours van PSV de Lekzoomruiters droog en fijn rijden. Op het terrein van de familie Van Sterkenburg aan de Stokvisweg in Culemborg werd er in de verschillende takken van de paardensport fanatiek strijd geleverd.
Zaterdag verschenen de menners met hun aanspanningen in de baan.

Steun de club met Betuws spektakel!

by Heleen op
donderdag 18 juni 2015 20:14
Van 3 tot en met 5 juli vindt het Betuws Spektakel weer plaats. Als vereniging hebben wij weer een kortingscode aangevraagd.

Inge Koolmees in de prijzen met Didallisto

by Heleen op
zaterdag 2 mei 2015 12:42
Op het clubterrein van PSV de Lekzoomruiters stond zaterdag en zondag alles in het teken van dressuur rijden. Wedstrijdruiters kwamen overal vandaan. Ondanks de slechte weersvoorspellingen bleef het voornamelijk droog. De rijbaan lag er prima bij en er waren weinig storende factoren. Er werd dan ook goed gepresteerd, ook door een aantal eigen leden.

Mooie menwedstrijd in Culemborg

by Heleen op
donderdag 9 april 2015 16:57
Op het clubterrein van de Lekzoomruiters aan de Steenovenlaan in Culemborg was het zaterdag weer een drukte van belang. Menners overal vandaan kwamen om hun proefjes te kunnen rijden.

Menwedstrijd 4 april

by Heleen op
zondag 5 april 2015 18:23
Een gezellige menwedstrijd gehad, ondanks dat er een paar druppels vielen in de ochtend. De paarden vonden onze spiegelwand niet zo spannend, de menners vonden het
prachtig.

Christina Brouwer opnieuw bovenaan!

by Heleen op
donderdag 26 maart 2015 09:06
De overwinning van de vorige keer smaakte voor Christina Brouwer duidelijk naar meer. Met haar Amigo deed ze zondag mee aan de dressuurwedstrijd bij Stal Groenraven in Houten.

PSV De Lekzoomruiters zoekt springinstructie!

by Heleen op
donderdag 19 maart 2015 11:19
Bij PSV De Lekzoomruiters vindt eens per twee weken op woensdagavond springles plaats voor de leden van de vereniging.

Onderlinge wedstrijd - Rijhal weer in gebruik!

by Heleen op
donderdag 12 maart 2015 18:41
Paardensportvereniging De Lekzoomruiters hield 8 maart een oefenwedstrijd voor nieuwe combinaties en herintreders. Er kon worden gesprongen maar ook dressuur worden gereden. De ruiters schreven massaal in. De wedstrijd kenmerkte zich door een gemoedelijke en ontspannen sfeer op het terrein aan de Steenovenlaan in Culemborg.

Spiegelwand bij PSV De Lekzoomruiters!

by Heleen op
donderdag 5 maart 2015 08:41
Na de brand in de binnenbak afgelopen zomer, is de bak bij PSV De Lekzoomruiters hersteld. Vanaf december wordt er weer fanatiek van de bak gebruik gemaakt.

Weer eerste prijs voor Andrea!

by Heleen op
donderdag 5 maart 2015 08:37
Andrea Begthel timmert momenteel goed aan de weg met haar Didgeridoo. Inmiddels is zij met haar donkerbruine ruin al in de M2 aangeland en weet ook in deze lastige klasse de nodige prijzen te vergaren.

8 maart onderlinge spring- en dressuurwedstrijd

by Heleen op
woensdag 4 februari 2015 22:02
Opengesteld voor paarden en pony’s, zowel leden als niet leden van de Lekzoomruiters zijn welkom, ook zonder startkaart!

Andrea Begthel timmert aan de weg!

by Heleen op
dinsdag 20 januari 2015 08:23
Andrea Begthel deed vrijdagavond mee aan de dressuurwedstrijd bij Manege Ravenswaaij. De amazone van de Lekzoomruiters uit Culemborg startte er met haar Didgeridoo en werd een keer eerste in de klasse M1 met 183 punten.